/ Nyhet
/ Inspiration
/ Event
Hur gör egentligen proffsen när de får till den där perfekta stylingen i håret?

Vår Global Creative Director, Joe-Yves Asmar stylar hår för både mode- och frisörbranschen runt om i hela världen. Här delar han med sig av stylingtipsen för att få till denna trendiga hårstil.

 

Steg-för-steg 
 

1. Börja med att fukta håret och applicerade därefter XL Concept Hair Mousse Extra Volume, föna håret torrt

2. Ta lite XL Concept Argan oil++ i handen och tryck in enbart på topparna (oljan kan tynga ner håret så undvik det i botten om du vill ha en känsla av volym)

3. Använd sedan XL Concept Dry Shampoo, vänd upp och ner på huvudet och spraya i hårbotten först, sedan kan du spraya lite lätt på resterande håret. Tänk på att även om man inte använt olja så har man naturliga fetter i håret vilket gör att ett dry shampoo absorberar olika ur håret, så testa dig fram till rätt mängd

4. Avsluta stylingen med XL Concept Hair Spray Super Dry, spraya en bit i från så att håret inte upplevs stelt och klibbigt

 

 

 

Tips om du vill få känslan av mer volym!

En beach spray gör att håret sväller upp och känns strävare vilket leder till att håret kommer att upplevas fylligare och mattare vilket ger en känsla av volym.

Blött hår:
XL Concept Beach Spray appliceras över hela det blöta håret och därefter låter du håret självtorka, på så sätt skapas en textur vilket tas fram från det naturliga fallet som finns i ditt hår.

Torrt hår:
XL Concept Beach Spray appliceras enbart i botten och därefter fönas samtidigt som du arbetar med fingrarna eller med en borste i håret, på så sätt kommer håret då få en ökad volym i botten vilket gör att håret blir mer formbart.

 

 

 

XL CONCEPT